Kruidenghee
Ayurvedische kruidenghee wordt, zoals de naam suggereert, gemaakt door Ayurvedische kruiden toe te voegen aan een basis van ghee. Maar wat is ghee nu eigenlijk? Ghee is niets anders dan geklaarde boter. Het wordt bereid door boter zorgvuldig te verwarmen zodat het water en de melkbestanddelen getransformeerd worden.
BIO Ghee
Al onze kruidenghee’s worden op een biologische, duurzame en ecologisch verantwoorde wijze geteeld. De kruiden van deze BIO Ayurveda producten worden vers geplukt en vervolgens op natuurlijke wijze verwerkt.
Gebruik van ghee
Ghee wordt in Ayurveda onder andere gebruikt wanneer er sprake is van een vata-disbalans. Ghee kan het beste in vloeibare staat genuttigd worden als aanvulling op een gezonde levensstijl. De ghee of kruidenghee kan puur worden gebruikt, maar kan ook worden toegevoegd aan een warme maaltijd of in warme melk.
Naast de reguliere BIO Ghee zijn Triphala Ghee en Ashwagandha Ghee onze meest bekende kruidenghee’s.